Școala de Jurnalism Comunitar: Tinerii de la Chetrosu, Drochia, își dezvoltă abilitățile în domeniul jurnalismului social

Școala de Jurnalism Comunitar: Tinerii de la Chetrosu, Drochia, își dezvoltă abilitățile în domeniul jurnalismului social

Primul atelier de instruire în cadrul proiectului „Școala de Jurnalism Comunitar" a avut loc la data de 30 noiembrie 2023, la Chetrosu, Drochia, alături de peste 20 de tineri motivați, de toate vârstele!

În cadrul instruririi, tinerii s-au făcut cunoscuți cu tot ceea ce înseamnă jurnalismul comunitar, aspectele sale specifice și utilitatea acestuia în promovarea reușitelor la nivel local fie identificarea problemelor și generarea de soluții inovatoare. Totodată, tinerii au abordat și aspecte cu referire la educația media și combaterea dezinformării în vederea sporirii rezilienței acestora și a gândirii critice.

Directorul general al Centrului de Dezvoltare Durabilă și Inovare Civică, Stanislav Cebotari, prezent la eveniment, a salutat tinerii și a apreciat motivația acestora de a se implica, menționând că: „ Tinerii de la Chetrosu oferă exemplu celorlalți prin propriul exemplu. Apreciez mult dorința și avântul tineresc de care dați dovadă. Sunt ferm convins că împreună, prin acțiuni consecvente, optimism și determinare vom putea susține dezvoltarea sustenabilă a comunităților noastre și a resurselor umane. "

Aducem mulțumiri Gimnaziului „ Victor Coțofană" din s. Chetrosu pentru suportul și deschiderea spre cooperare. Dl. Victor Fortuna îi mulțumim pentru mobilizare și intervenție, cât și pentru fotografii.

Această activitate a fost organizată în cadrul proiectului Școala de Jurnalism Comunitar, implementat de A.O. „ Centrul de Dezvoltare Durabilă și Inovare Civică " cu suportul Fundației Est-Europene din resursele alocate de Suedia.

Alatura-te comunitatii noastre

Am construit această platformă cu gândul de a aduce către tine cât mai multe resurse