[Comunicat de presă] Rezultatele primei ediții a programului de voluntariat ASCHF din Peresecina

[Comunicat de presă] Rezultatele primei ediții a programului de voluntariat ASCHF din Peresecina

Program de voluntariat pentru incluziunea socială a tinerilor cu dizabilități mintale în raionul Orhei

Un program inovator de voluntariat, lansat de ASCHF din Peresecina, promovează colaborarea între tinerii voluntari și tinerii cu dizabilități mintale din Raionul Orhei


Orhei, 11.06.2024

Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina (ASCHF din Peresecina) anunță rezultatele primei ediții a programului de voluntariat „Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare”, care se axează pe facilitarea incluziunii sociale a tinerilor cu dizabilități mintale din Raionul Orhei.

ASCHF din Peresecina a lansat, în premieră, anul trecut, un program de voluntariat care promovează colaborarea între tinerii voluntari și tinerii cu dizabilități, oferindu-le oportunități de instruire și activități practice. În perioada noiembrie - decembrie 2023, voluntarii au beneficiat de un curs gratuit de instruire privind sprijinul pentru tinerii cu dizabilități, iar, între ianuarie și aprilie curent, aceștia au participat la diverse activități practice de voluntariat.

Activitățile desfășurate au inclus vizite culturale, ateliere handmade, ateliere de gătit, activități sportive, plantare de arbori și evenimente publice cu genericul „Ziua ușilor deschise”. Activitățile  de voluntariat s-au desfășurat în 7 servicii sociale de tip „Casă Comunitară” și „Locuință Protejată” din Raionul Orhei. În total, 152 de persoane au participat la aceste activități, dintre care 45 de persoane cu dizabilități mintale și fizice.

Suntem mândri de succesul acestui program și de impactul pozitiv pe care îl are asupra comunității noastre,” a declarat Ana Zincov, Director Executiv ASCHF din Peresecina. „Voluntarii noștri demonstrează un angajament extraordinar și contribuie semnificativ la promovarea incluziunii sociale în Raionul Orhei.

Vă invităm să vizionați materialul video elaborat în cadrul proiectului, care surprinde momentele cheie ale activităților de voluntariat și impactul acestora: [link].


Despre proiect

Proiectul „Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare” este desfășurat de Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina în cadrul  proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană.

Pentru mai multe informații despre programului de voluntariat al ASCHF din Peresecina, vizitați site-ul www.aschf-peresecina.md  sau contactați-ne la [email protected].

Proiectul MYCS își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor. Mai multe informații despre proiect și activități: www.tdh.md/MYCS

 

Despre ASCHF din Peresecina

Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina (ASCHF din Peresecina) este un ONG dedicat incluziunii sociale a persoanelor cu nevoi speciale în Raionul Orhei. Cu o experiență de 22 ani în consolidarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități, aducem schimbări semnificative în viețile acestora prin activități de dezvoltare, instruire și advocacy.

Alatura-te comunitatii noastre

Am construit această platformă cu gândul de a aduce către tine cât mai multe resurse