A fost dat startul maratonului spectacolului social „Oare și eu sunt corupt?”

A fost dat startul maratonului spectacolului social „Oare și eu sunt corupt?”

Joi, 18 mai 2023, pe scena Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu” din municipiul Cahul a fost dat startul maratonului spectacolului anticorupție „Oare și eu sunt corupt?”.  La eveniment au fost prezenți tinerii și tinerele de la Colegiul de Medicină din Cahul și reprezentanți ai Consiliului Local de Transparență Cahul. În calitate de oaspete de onoare a fost actorul și regizorul Mihai Fusu care s-a implicat activ în dezbaterile publice pe tema corupției imediat după încheierea spectacolului.

 

Ulterior, maratonul a continuat cu reprezentații teatrale în raionul Căușeni. Astfel, vineri, 19 mai 20223, spectacolul a fost montat în incinta Liceului Teoretic "Meșterul Manole" din satul Sălcuța și pe scena Casei de Cultură din satul Cîrnățeni. 

 

Scopul acestui spectacol este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la consecințele devastatoare ale corupției, piesa teatrală abordează într-un stil caricatural practicile corupției din societatea moldovenească, cu accent pe domeniile educației, ocrotirii sănătății, administrației publice și justiției.

 

Spectacolul social va fi prezentat în lunile mai și iunie în opt localități din Sudul Republicii Moldova în cadrul proiectului "Împreună cu cetățenii pentru combaterea corupției în comunitățile locale din raioanele Cahul și Căușeni" implementat de Asociația pentru Combaterea Izolării Informaționale "ECOU".
 

Realizarea acestor spectacole este posibilă datorită Proiectului național „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Sud, partenerii proiectului sunt „Pro-Europa” și „REDI”, care implementează proiectul „Sprijinirea implicării societății civile în procesele de construire a infrastructurii anticorupție în Regiunea Sud a Republicii Moldova”.
 

Anterior, spectacolul social „Oare și eu sunt corupt?” a fost montat de către Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu” din Cahul, în cadrul proiectului  “Împreună cu cetățenii pentru o mai bună guvernare a orașului Cahul”, implementat în anul 2015 de AO Asociația Cetățenilor cu Inițiativă (ACI) în parteneriat cu Primăria orașului Cahul, finanțat de Ambasada Marii Britanii în Republica Moldova.

 

Alatura-te comunitatii noastre

Am construit această platformă cu gândul de a aduce către tine cât mai multe resurse