RAPORT privind analiza bugetului comunei Coșnița prin prisma implementării Planului de dezvoltare locală 2020-2025

RAPORT privind analiza bugetului comunei Coșnița prin prisma implementării Planului de dezvoltare locală 2020-2025

Scopul Raportului a constat în identificarea modului în care au fost și sunt cheltuite resursele financiare ale comunei Coșnița, prin prisma implementării Planului de dezvoltare locală (PDL) pentru anii 2020-2025, pentru a înțelege cum au fost soluționate problemele prioritare cu care se confruntă locuitorii comunei.

Autorii analizei au încercat să analizeze modul în care se utilizează banii publici pentru asigurarea implementării prevederilor PDL, cu oferirea recomandărilor cu privire la măsurile care urmează a fi luate de către conducerea APL Coșnița pentru implementarea activităților prevăzute în PDL.

Specialiștii au constatat că, APL Coșnița întreprinde unele acțiuni pentru implementarea acestui Plan, având la bază resursele financiare planificate și alocate pentru executarea măsurilor, însă acestea nu sunt suficiente pentru a putea afirma că eforturile autorității publice locale sunt sistemice, iar cheltuielile sunt efective, suficiente și transparente.

În același timp, este necesară actualizarea PDL cu stabilirea indicatorilor reali pentru anul 2025, având la bază analiza nevoilor curente ale comunității și a oamenilor, și asigurarea transparenței procesului de elaborare și implementare a PDL.

Raportul au fost realizat de către A.O. Cetățean Activ cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației „Friedrich Ebert”. în cadrul proiectului „Societatea Civilă pentru Integrarea Europeană”, finanțat de Uniunea Europeană (@European Union in the Republic of Moldova) și cofinanțat de (@Friedrich Ebert Stiftung Moldova. Proiectul este implementat de Centrul Analitic Independent @Expert-Grup, în calitate de partener principal, în colaborare cu @Institutum Virtutes Civilis, @Institutul pentru Politici și Reforme Europene și @Friedrich Ebert Stiftung Moldova.” Responsabilitatea exclusivă pentru concluziile și informațiile incluse în acest raport o poartă AO ,,Cetățean Activ”.

https://www.euromonitor.md/raport-privind-analiza-bugetului-comunei-cosnita-prin-prisma-implementarii-planului-de-dezvoltare-locala-2020-2025/

Alatura-te comunitatii noastre

Am construit această platformă cu gândul de a aduce către tine cât mai multe resurse