Mass-media și drepturile copilului”: instruiri pentru jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului

Mass-media și drepturile copilului”: instruiri pentru jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului

Asociația Presei Independente (API) continuă ciclul de instruiri pentru consolidarea capacității jurnaliștilor și a jurnalistelor de a mediatiza activ și etic subiecte care vizează drepturile copilului. Astfel, invităm jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului, specializați sau interesați de aspectele teoretice și practice ale reflectării în presă a subiectelor care vizează copiii, să se înregistreze la a treia instruire tematică din ciclul „Mass-media și drepturile copilului” care va avea loc vineri, 4 martie 2022, în mun. Chișinău, cu prezența fizică a participanților.

Ciclul din patru instruiri „Mass-media și drepturile copilului” se desfășoară în baza unor pachete de training, elaborate de experți media și specialiști în comunicare, iar în calitate de formatori sunt invitați jurnaliștii cu experiență practică de pe ambele maluri ale Nistrului și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale în domeniul drepturilor copilului. Primul training a avut loc în iulie 2021 la Chișinău, iar cel de-al doilea în septembrie 2021 la Lalova, Rezina.

Instruirea de pe 4 martie 2022 va avea loc în limba rusă, iar în calitate de traineri au fost invitați experții media Ion Bunduchi și Natalia Scurtul.

Organizatorii vor asigura respectarea cerințelor anti-epidemiologice în contextul pandemiei de COVID-19. Cheltuielile de transport ale participanților vor fi acoperite, alimentația va fi asigurată.

Doritorii de a participa la cel de-al doilea training sunt rugați să transmită un mesaj de înregistrare pe adresa api@api.md până la 3 martie 2022, ora 14.00. Agenda trainingului va fi expediat persoanelor înregistrate.

Evenimentul este organizat de API în cadrul Programului comun al ONU „Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului”, cu suportul financiar al Suediei.

Alatura-te comunitatii noastre

Am construit această platformă cu gândul de a aduce către tine cât mai multe resurse