GAL „Trei Coline” susține fetele și femeile din localitățile membre să se implice activ în viața socială

GAL „Trei Coline” susține fetele și femeile din localitățile membre să se implice activ în viața socială

Asociația Grupul de Acțiune Locală „Trei Coline” lansează proiectul „O societate eGALă este o societate puternică” prin intermediul căruia va încuraja fetele și femeile din regiunea GAL-ului să se implice în viața socială, economică și politică din satele pe care le reprezintă. GAL „Trei Coline” este activ în localitățile Trifești, Pripiceni-Răzeși, Peciște, Ignăței, Meșeni, Răspopeni, Tîrșiței, Scorțeni, Chiștelnița și Țînțăreni. Timp de 5 luni vor fi desfășurate o serie de activități menite să abiliteze femeile și să le promoveze drepturile.

Mai exact, proiectul își propune 3 obiective generale:

  1. Îmbunătățirea strategiilor din cele 10 APL-uri prin includerea Planurilor locale pentru promovarea egalității de gen;
  2. Promovarea drepturilor femeilor prin desfășurarea unui concurs de fotografie și proză despre femeile care inspiră/motivează;
  3. Abilitarea femeilor, prin desfășurarea unui panel de discuții despre echilibrul dintre viața de familie și carieră, înregistrarea a 4 podcast-uri cu sfaturi și recomandări pentru dezvoltarea personală și profesională, dar și desfășurarea de instruiri, sesiuni de mentorat, care vor ajuta femeile să aplice la programele de granturi lansate de GAL pentru ca, în final, acestea să-și realizeze ideile.

Astfel, în perioada martie – iulie vom desfășura câte 3 ședințe de lucru în fiecare din cele 10 APL-uri din GAL „Trei Coline”. În cadrul acestora expertul Pavel Goiman va analiza Strategiile de Dezvoltare Locală și va propune recomandări ce vor viza „Egalitatea de gen și abilitarea femeilor”.

De asemenea formatoarea Natalia Osipenco va desfășura câte un atelier dedicat femeilor, în fiecare din cele 10 localități, pe subiectele:

  • Calitatea Guvernării Locale,
  • Comunicarea eficientă cu APL,
  • Implicarea cetățenilor în promovarea Bunei Guvernări și în monitorizarea integrității APL.

În cadrul celui de-al doilea obiectiv vom promova drepturile femeilor, dar și femeile lidere din regiune, prin proză și fotografie. În urma acestui concurs, fotografiile câștigătoare vor fi prezentate în satele și comunele din regiune printr-o GALerie mobilă, iar povestioarele vor fi înregistrate audio și vor fi publicate pe pagina de Facebook a GAL Trei Coline.

Pentru a atinge rezultatele obiectivului 3, vom organiza un panel de discuții care să sensibilizeze participanții la subiectul privind dimensiunea de gen și egalitatea de șanse. Vom înregistrate 4 ediții ale unui podcast despre și pentru femeile lidere. De asemenea vom chestiona fetele și femeile pentru a le afla necesitățile, după care le vom instrui și încuraja să aplice la concursurile de grant lansate de GAL „Trei Coline”. Activitățile vor fi organizate de GAL „Trei Coline” în cadrul proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, implementat de Fundația „Friedrich Ebert” Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației „Friedrich Ebert”.

Alatura-te comunitatii noastre

Am construit această platformă cu gândul de a aduce către tine cât mai multe resurse